Aelplermagronen på svenska

aelplermagronen

Vi har gjort en försvenskad variant av denna alpklassiker som vi lärt oss njuta av i de Schweiziska alperna.

 Ingredienser:

  • 1 pkt bacon
  • pasta
  • mjölk och/eller grädde
  • ost (i originalet ska det vara Gruyère, men ta valfri smakrik ost)
  • rostad lök
  • äppelmos

Gör så här:

  1. Koka pastan
  2. Stek bacon
  3. Värm ost, mjölk och grädde i en kastrull.
  4. Häll ner ostsåsen och bacon i pastan.
  5. Servera med rostad lök och äppelmos

 

Skriven av

Jag bor tillsammans med Mats och vår sjuårige son Johan i Sollentuna. Sonen är tyvärr väldigt kräsen med maten och äter i princip inte helt kött, ingen fisk och bara ett fåtal grönsaker. Det som återstår är pannkakor, korv, köttfärs och bacon. Trots det försöker vi laga varierad mat, men förädlad köttfärs i alla dess former kan bli lite tjatigt i längden. Innan vi fick barn var jag övertygad om att vi inte skulle anpassa någon mat till Johan, men nu så här i efterhand så har jag insett att det nästan är ett måste för att han alls ska äta maten vi lagar. Jag har alltid varit intresserad av matlagning, men mer åt vardagsmathållet än festmat. Kombinationen fläsk, potatis och lingon är oslagbar så mina favoriträtter är nog raggmunk och kroppkakor. Det är sött och salt när det är som bäst och passar mig mycket bättre än hummer och hemslungade bearnaiser.