Afrikansk linsgryta

Afrikansk linsgryta ©AnnaJensen

 

Ingredienser
2 dl torkade gröna linser
5 dl vatten
1 gul lök
3 tomater
4 dl kokosmjölk (gärna ekologisk)
1-2 msk curry
1 msk tomatpuré
1 buljongtärning
1 liten burk skivad ananas
2 bananer (gärna KRAV- och Fairtrademärkta)
1/2 dl cashewnötter
salt och vitpeppar
Valfritt ris

Gör så här
Koka linserna enligt instruktionerna på förpackningen. Häll av kokvattnet.
Hacka löken och fräs den i olja.
Hacka tomaterna fint.
Tillsätt kokosmjölk, curry efter smak, hackade tomater, tomatpuré, buljongtärning i grytan med löken. Låt koka upp.
Skär ananasen i mindre bitar och lägg i grytan. Låt koka ca 5 min.
Servera med skivad banan, cashewnötter, ris och en sallad.

Skriven av