Batras studentgryta

Photo 2013-08-29 18 36 57

Ingredienser:
2 gula lökar, hackade
2 vitlöksklyftor, hackade
3 msk finhackad färsk ingefära
2 tsk malen spiskummin
1 tsk chilipulver
1/2 tsk gurkmeja
2 tsk garam masala
2 burkar kikärtor, à 410 g
2 burkar krossade tomater, à 400 g
1 bit kanelstång (ca 4 cm)
1/2 tsk socker
1 kruka färsk koriander
Smör
tjock yoghurt till servering
basmati- eller råris

Gör så här:
1) Fräs kryddorna i ca 3 msk smör ca 1 min. Tillsätt lök, vitlök och ingefära och fräs ytterligare 3 min.
2) Häll i avrunna, väl sköljda kikärtor, krossad tomat, kanelstång och socker. Krydda med 1 tsk salt.
3) Koka upp och låt småkoka under lock i ca 15 min.
4) Hacka koriandern och strö den över grytan. Servera med ris och en klick yoghurt.

Ursprungsreceptet kommer från David Batras ”Inte så tråkiga indiska mat”

Skriven av