Beef Chili Tacos

Skärmavbild 2014-01-09 kl. 23.16.44

Hur många är mer än lovligt trötta på att käka tacos med kryddor från Santa Maria? Vi var. Så jag köpte boken Tex Mex från Grunden. Receptet nedan är från den boken och barnen älskade det! Man kan naturligtvis ”go all in” och göra egna tortillas. Det är överraskande lätt. Men det struntar vi i denna gång.

Den här tar lite tid men den är väl värd att vänta på!

1 torkad chipotlechili
1-2 torkade chilis tex ancho
1-2 dl vatten
1 kg högrev
1 hel vitlök (alltså inte en klyfta…)
majs- eller rapsolja till stekning
2-3 msk vetemjöl
1 msk chilipulver
2 tsk spiskummin
2 tsk torkad koriander
2 tsk torkad oregano
1 msk strösocker
salt och svartpeppar
1-2 vanliga färska chilis
33 cl ljust öl
1 oxbuljongtärning

Gör så här:
Ta bort skaften och kärnorna från den torkade chilin. Täck dem med vatten (inte mer) och koka i ca 15 minuter. Tärna under tiden högreven och finhacka vitlöken och stek både kött och vitlök i lite olja. Stek lite i taget så att köttet får fin yta snarare än börja koka (vilket gärna händer när man lägger på för mycket på en gång).

Pudra över mjöl, chilipulver, de andra torra kryddorna, socker, salt och peppar. Finhacka och tillsätt den färska chilin. Rör om. Blixtmixa den kokta chilin med vattnet den kokat i och tillsätt i grytan. Fyll på med buljong och öl så att det precis täcker köttet. Låt stå och puttra i minst två timmar eller tills köttet är trådigt och fin.

Hacka koriander och silverlök till, riv lite cheddarost och använd gärna majs eller vetetortillas. Crème Fraiche och lime är utmärkta till.

Skriven av

Mat är kul, ibland... Roligast är mat för många eller att hitta på något utav rester i kylskåpet.