Biff stroganoff i Crock-Pot

Biff stroganoff

Hej!
I vår familj älskar vi bra och god mat. Jag är noga med maten och gör alltid matlistor för att slippa att man står där 10 minuter innan middag och inte veta vad man ska göra. Men vi är också en familj med många järn i elden.
Barnen med aktiviteter och en man som reser. Och våra egna intressen
Därför blev jag eld och lågor när Lisa från Vardagsmenyn började prata om Crock-Poten.
”Jag bara förberedde 10 minuter på morgonen sen stod den och puttrade hela dagen” sa hon.

I dag skulle halva familjen på julmarknad och den andra halvan på andra äventyr så jag gjorde i ordning allt på morgonen och lät det stå och puttra tills jag kom hem. Snacka om slow-cooking! Jag valde att göra Biff stroganoff.

Vi tyckte att det smakade fantastiskt. Och för att inte prata känslan av att öppna ytterdörren och det luktar god mat när man kommer hem efter en lång och kall dag. Det var bara koka ris och sen sätta sig ner och äta och idag blev det ett glas rött till middagen också. Tur att det är jul snart för en Crock-Pot står i allafall på min önskelista och jag lovar att jag har varit snäll….

Receptet är av Jonas Westman, men ”förfinat” av mig

Hälsningar Jennifer Miljeteig, gästbloggare hos vardagsmenyn.se

6 personer
Förberedelsetid 15 min
Tillagningstid 6-8 timmar (6 timmar tog det med nötköttsdetaljen fransyska)

Ingredienser
800 g Nötkött
2 st gula lökar grovhackad
1 msk smör
20 små färska championer, skivade
3 msk tomatpure
2 msk oxfond
2 dl vatten
2 msk dijonsenap
2 msk maizenaredning för mörk sås
3 dl grädde
1 dl rött vin
Salt, vitpeppar och paprikapulver

Gör så här
1. Bryn köttet i smöret i en stekpanna. Stek i 2 omgångar.
2. Bryn också löken kort.
3. Häll allt i Crock-Poten tillsammans med dom skivade championerna.
4. Tillsätt vatten, vin, tomatpure, dijonsenap, salt, peppar och paprikapulver.
5.Sätt locket på grytan och sätt den i basenheten. Sätt vredet på låg
6. 20 minuter innan grytan ska serveras rörs grädde och maizenaredning ner . Smaka av med mer salt och peppar
om det behövs.
7. Jag serverade med ris och en tomatsallad med sparris och fetaost.

Förberedelse crock-pot Färdig biff stroganoff

Skriven av