Blodpudding och apelsinsallad

Blodpudding Foto: ©Emma-KarinTryggVincic

Jag och barnen älskar blodpudding. Mannen i huset gör det inte. Så när han är borta brukar vi passa på. :-)

Ingredienser

1 eller 2  paket blodpudding beroende på åtgång
2 paket bacon
en apelsin
vitkål
russin
lingonsylt
smör

Gör så här

Börja med att finstrimla vitkålen. Skala och filéa apelsinen och lägg i en skål tillsammans med vitkålen. Släng i en näve russin och blanda.

Skär blodpuddingen i ganska tunna skivor på bredden (istället för på längden, så går inte skivorna sönder så lätt). Stek dem i smör tills de fått en krispig yta. Lägg dem på ett ugnssäkert fat och håll varma i ugnen (värme 100 grader).

Stek baconet knaprigt.

Färdigt! Servera med lingonsylt och juice.

Matbloggstoppen

Skriven av