Chicken nuggets med rotsaker i ugn

chicken nuggets

Ingredienser:
4 kycklingfiléer (går lika bra med kycklinglårfilé)
1 ägg
salt & vitpeppar
1 dl sesamfrön (brukar gå åt det dubbla)
rapsolja
potatis
palsternacka
morötter
rapsolja
örtsalt & franska örter

morot
gurka
crème fraiche
sweet chilisås
Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader och ställ in en braspanna. Skala potatis, palsternacka & morötter och skär i stavar. Rör ihop lite rapsolja, örtsalt & franska örter i en bunke. Lägg i rotsakerna och rör runt. Häll ut rotsakerna på den varma braspannan och stek i ugnen till de är mjuka och fått fin färg.
Skär kycklingen i lagom stora bitar och strö på salt och vitpeppar. Vänd kycklingbitarna i en tallrik med lätt uppvispat ägg och sedan i sesamfrön. Stek kycklingbitarna i lite rapsolja på medelvärme ca 7 minuter på varje sida.
Servera med morotsstavar, gurkstavar och crème fraiche blandat med sweet chilisås.

(inspiration från boken GI för hela familjen av Ulrika Davidsson )

Skriven av