Chili con carne med grönsaker


Ingredienser
400 g nötfärs, 10% fett
1 gul lök
1 paprika
1/2 squash, ca 200 g
2 tsk smör
1 burk stora vita bönor,ca 400 g
1 tsk salt
1 pressad vitlöksklyfta
1 burk krossade tomater, 400 g
1/2-1 tsk sambal oelek
2 dl Creme fraiche
Rucola
Ris eller bröd

Gör så här
Skala löken. Kärna ur paprikan. Skär lök, paprika och squash i bitar.
Fräs färsen i smör i en stekpanna och rör så att den blir smulig.
Lägg i grönsakerna och låt dem fräsa med.
Skölj bönorna i vatten och låt dem rinna av.
Tillsätt bönor, salt, vitlök, tomater och sambal oelek.
Låt allt koka några min.
Servera med creme fraiche och rucolasallad och ris eller bröd.

Receptet är hämtat från Arla

Skriven av

Jag bor i Sollentuna med min sexåriga dotter Maja. Att blogga och läsa andras recept har inneburit en nytändning i köket för mig. Det har blivit mycket roligare att laga mat sedan jag fått inspiration och nya idéer från andra föräldrar med hungriga barn och för lite tid. Eftersom vi bara är två som äter och de flesta recept är för fyra personer blir det alltid rester. Det som inte blir till matlådor sparas i burkar. Efter några dagar kan kylen erbjuda en liten buffe där vi kan välja det man är sugen på och dessutom få middagen klar snabbt.

2 kommentarer to “Chili con carne med grönsaker”

  1. […] Chili con carne med grönsaker 400 g nötfärs, 10% fett 1 gul lök 1 paprika 1/2 squash, ca 200 g 2 tsk smör 1 burk stora vita bönor,ca 400 g 1 tsk salt 1 pressad vitlöksklyfta 1 burk krossade tomater, 400 g 1/2-1 tsk sambal oelek 2 dl Creme fraiche Rucola Ris och/eller bröd […]

  2. Lisa skriver:

    Tack för en supergod chili con carne!

  3. Ann skriver:

    Jättegod chili! Tyvärr åkte paprikan med som sallad i matlådan dagen innan så vi det blev utan den, men det blev gott ändå!