Chili Con Carne

ChiliCon Carne©AnjaSundgren

En klassiker – Chili con carne.  Detta recept är en version som vi i familjen enats om passar oss bäst – lagom sötma, styrka och framförallt alla typer av bönor som vi gillar. Grönsakerna i form av squash, paprika och rödlök fräser vi brevid och de kan vara som ett alternativ istället för ris. 

Ingredienser
600g nötfärs
1 burk Heinz små bönor i tomatsås
1 burk stora vita bönor
1 burk kidneybönor
1 burk/tetra krossade tomater
1 gul lök
1,5 msk kalvfond
2 tsk soja
2 tsk paprikapulver
Chilipulver efter egen smak
Svartpeppar och salt

Squash
Paprika
Rödlök

Ris

Matlagningsyoghurt

Gör så här

  1. Fräs köttfärs och finhackad gul lök
  2. Tillsätt kalvfond, soja och krossade tomater. Krydda med paprika och chilipulver. Låt koka i ca 10 minuter
  3. Tillsätt alla bönor och låt koka upp. Smaka av med salt och peppar och ev mer chili.
  4. Hacka squash, paprika och rödlök och fräs i en annan stekpanna. Krydda med salt och peppar.
  5. Koka ris.

Servera chili con carnen med ris, grönsaksblandningen och matlagningsyoghurt till.

Skriven av