Citronkarré med gräddig rosmarinsky

Ingredienser
4 skivor fläskkarré (ca 600g)
1 tsk torkad rosmarin
finrivet skal av 1 citron
2 msk färskpressad citronjuice
1 msk japansk soja
½ dl vispgrädde
Smör, olja
Salt, svartpeppar
Potatis
Broccoli
Sugersnaps

Gör så här
Ta fram köttet och låt det bli rumsvarmt.
Torka av köttskivorna. Krydda dem runt om med rosmarin, ¾ tsk salt och 1 krm peppar.
Låt stå 15 minuter.
Hetta upp 1 msk olja i en stekpanna. Bryn köttet på varje sida. Sänk värmen något.
Tillsätt citronskal, citronjuice, soja och 1 msk smör.
Fortsätt steka köttet ca 2 minuter per sida. Skeda över citronsmöret lite då och då.
Vispa ner 1 dl vatten och grädde i pannan. Koka upp, låt koka någon minut.
Servera citronkarrén med skysåsen samt kokt potatis och gärna ångkokta grönsaker.

Receptet är hämtat från Buffé

Skriven av

Jag bor i Sollentuna med min sexåriga dotter Maja. Att blogga och läsa andras recept har inneburit en nytändning i köket för mig. Det har blivit mycket roligare att laga mat sedan jag fått inspiration och nya idéer från andra föräldrar med hungriga barn och för lite tid. Eftersom vi bara är två som äter och de flesta recept är för fyra personer blir det alltid rester. Det som inte blir till matlådor sparas i burkar. Efter några dagar kan kylen erbjuda en liten buffe där vi kan välja det man är sugen på och dessutom få middagen klar snabbt.

1 kommentar to “Citronkarré med gräddig rosmarinsky”

  1. […] Citronkarré med gräddig rosmarinsky 4 skivor fläskkarré (ca 600g) 1 tsk torkad rosmarin finrivet skal av 1 citron 2 msk färskpressad citronjuice 1 msk japansk soja ½ dl vispgrädde Smör, olja Salt, svartpeppar Potatis Broccoli Sugersnaps […]

  2. Anna Jensen skriver:

    Wow, så gott detta var, tyckte hela familjen! Tack för tipset.