Citronkyckling med söt och vanlig potatis

Citronkyckling Foto ©KarinWåhlberg
Ingredienser
4 majskycklingfiléer
1 citron
1 stor sötpotatis
6 ekologiska potatisar
Salt, peppar
Olivolja, mjölkfritt margarin
2 dl mezeyoghurt
100 gr getost
1 vitlöksklyfta

Gör så här
1. Mosa getost med en pressad vitlöksklyfta i mezeyoghurt, ha i lite svartpeppar.
2. Skala och skär sötpotatisen och potatis i jämnstor klyftor.
3. Lägg potatisen i en ugnsform med olivolja. Sätt in i ugnen på 225 grader i 10 minuter.
4. Ta ut formen, vänd potatisen och ha i sötpotatisklyftorna. Sätt in i ugnen igen i ca. 20 minuter.
5. Skär kycklingfiléerna på längden, salta och peppra.
6. Stek i 1 msk olivolja och en msk mjölkfritt margarin runt om på ganska hög värme i någon minut. Sänk värmen och pressa över citron. Fortsätt stek på låg värme tills kycklingen är genomstekt.

Jag trär upp kyckligfiléerna på grillspett, då äter barnen! Yoghurtröran till är inte allergivänlig, men kan bytas ut mot sojayoghurt blandat med vitlök.

Skriven av