Citronpasta med bacon

citronpasta
Ingredienser:
4 port pasta (jag tog bavette, en typ av platta spagetti)
1/2 citron
1/2 burk lättcremefraiche
lite grönsaksbuljong (ung. en halv tärning, jag har i pulverform från Kung Markatta)
lite parmesanost
salt
peppar
1-2 paket bacon
Körsbärstomater

Gör så här:
Koka pastan
Lägg creme fraiche och buljongen i en kastrull
Riv ner citronskal och pressa i citronsaften
Värm
Smaka av med salt och peppar.
Blanda ihop med pastan
Stek bacon

Servera med riven parmesan och några körsbärstomater

Skriven av

Jag bor tillsammans med Mats och vår sjuårige son Johan i Sollentuna. Sonen är tyvärr väldigt kräsen med maten och äter i princip inte helt kött, ingen fisk och bara ett fåtal grönsaker. Det som återstår är pannkakor, korv, köttfärs och bacon. Trots det försöker vi laga varierad mat, men förädlad köttfärs i alla dess former kan bli lite tjatigt i längden. Innan vi fick barn var jag övertygad om att vi inte skulle anpassa någon mat till Johan, men nu så här i efterhand så har jag insett att det nästan är ett måste för att han alls ska äta maten vi lagar. Jag har alltid varit intresserad av matlagning, men mer åt vardagsmathållet än festmat. Kombinationen fläsk, potatis och lingon är oslagbar så mina favoriträtter är nog raggmunk och kroppkakor. Det är sött och salt när det är som bäst och passar mig mycket bättre än hummer och hemslungade bearnaiser.