Dillstekt fisk med citronbönor

Ingredienser:
600 g vit fiskfilé (välj gärna ESC- eller KRAV-märkt fisk)
1/2 tsk salt
2 krm svartpeppar
1 dl panko (japanskt ströbröd)
1/2 dl hackad dill
3 msk smält smör
400 g haricot verts
1/2 citron (rivet skal och saft)
Pressad eller kokt potatis
citronklyftor

Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader. Lägg fisken i en smord ugnsform. Salta och peppra.
Blanda panko med dill och hälften av det smälta smöret och lägg blandningen över fisken.
Stek i övre delen av ugnen i ca 15 min.

Koka bönorna i mikron eller i lättsaltat vatten. Häll av vattnet och blanda dem med resten av smöret, rivet citronskal och citronsaft.
Servera med pressad eller kokt potatis och citronklyftor.

Ursprungsreceptet är hämtat från Allt om Mat.

Skriven av

Inga kommentarer to “Dillstekt fisk med citronbönor”

  1. […] Dillstekt fisk med citronbönor Senaste kommentarerLisa om Laxnuggets med gurk- och äppelyoghurtLisa om Chili con carne med grönsakerJulia Siwertz om Menyn vecka 36Menyn vecka 35 | Vardagsmenyn om Spaghetti och köttfärssåsMenyn vecka 36 | Vardagsmenyn om Citronkarré med gräddig rosmarinskyArkiv […]