Ekologisk färswok

Ingredienser
½ ekologisk nötfärs, ca 200g
1 msk olja
1 röd paprika
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
6 champinjoner
6 dl strimlad/hyvlad vitkål, ca 300g
2 msk soja
2 tsk sambal oelek
2 st libabröd
Naturell yoghurt

Gör så här
Strimla eller skiva alla grönsaker tunt. Hetta upp olja i en stor panna. Stek champinjoner, gul lök och vitlök tills det är mjukt. Lägg tillbaka i en tallrik och ställ åt sidan. Stek köttfärsen med vitkålen och paprikan. Tillsätt soja. Häll över champinjonerna och löken och stek ihop allt. Blanda. Tillsätt sambal oelek. Smaka av med peppar. Servera ihop med brödet och en klick naturell yoghurt och lite isbergssallad.

Receptet hämtat från Aftonbladets recept för en tia

Skriven av

Jag bor i Sollentuna med min sexåriga dotter Maja. Att blogga och läsa andras recept har inneburit en nytändning i köket för mig. Det har blivit mycket roligare att laga mat sedan jag fått inspiration och nya idéer från andra föräldrar med hungriga barn och för lite tid. Eftersom vi bara är två som äter och de flesta recept är för fyra personer blir det alltid rester. Det som inte blir till matlådor sparas i burkar. Efter några dagar kan kylen erbjuda en liten buffe där vi kan välja det man är sugen på och dessutom få middagen klar snabbt.