Enkel pizza

Superenkel kylskåpsrensare eller lyxpizza om man så vill. Jag tycker själv att det är godast om pizzan blir riktigt genomgrillad och nästan lite bränd i kanterna. Tidigare har jag använt en deg från Jamie Oliver (så klart…) som dessutom funkar bra att frysa in men den har fått ge vika för allas vår bekanta Santa Marias nya tacoinspirerade pizzabottnar. Detta går som blixten… Sätt ugnen på max, säg 250 grader och använd grillfunktionen i slutet. Nedan finns några olika varianter som inspiration. Använd gärna passerad tomat direkt på botten. Passerad tomat finns ju med olika smak men naturell funkar utmärkt för syftet. Om man vill kan man tillsätta lite vitlök i tomaten.

Ingredienser
Pizzabottnar Santa Maria

Hawaii
Vanlig kokt eller rökt skinka i strimlor
Ananasbitar
Ost efter smak (man kan köra pizzeriametoden och lägga osten underst men jag föredrar att toppa med osten så att den får lite färg)

Med getost
Lufttorkad skinka
Chevré (som smulas över skinkan

Brie och skinka
Kokt eller rökt skinka i strimlor
Brieost

Skriven av

Mat är kul, ibland... Roligast är mat för många eller att hitta på något utav rester i kylskåpet.