Enkel Stroganoff

Detta är en superenkel rätt som är snabblagad och väldigt mättande. Receptet kommer ursprungligen från Bonniers kokbok med viss modifikation. Det går precis lika bra att använda biff som falukorv.

Ta 1 falukorv och tärna den i bitar så stora som ni tycker att Stroganoffbitar skall vara. Hacka 1 gul lök och bryn denna tillsammans med korven. Pudra med vetemjöl, klicka ner 3-4 skedar tomatpuré samt 3 matskedar fransk vitvinssenap. Fyll på med 3 deciliter gräddfil (créme fraiche går bra men då blir det förbaskat mäktigt). Låt detta sjuda under lock. Det går bra att ta den ganska omedelbart om man använder falukorv. Om man använder nötkött kan detta behöva sjuda i upp till 90 minuter beroende på hur mört köttet är. Servera detta med ris. Vanligt ris. Inte jasminris. Tycker jag.

Korv stroganoff

Matbloggstoppen

Skriven av

Mat är kul, ibland... Roligast är mat för många eller att hitta på något utav rester i kylskåpet.