Favorittorsken med potatismos


Ingredienser:
600 g torskfilé
75 g rumsvarmt smör
1 !/2 ströbröd
1/2 kruka persilja
1 citron
1 äggula
salt och peppar
1 kg mjölig potatis
2 1/2 mjölk
salt och svartpeppar
en klick smör
300 g morötter
100 g physalis

Gör så här:
Värm ugnen till 225°.
Skala och koka potatisen.
Skär torskfilén i portionsbitar, salta och lägg i en ugnsfast form.
Blanda smör med ströbröd, finhackade blad från persiljan, saften och det gula av skalet från halva citronen och rör ner äggulan. Krydda med salt och peppar och strö blandningen över fisken.
Tillaga i ugnen i ca 20 minuter eller tills torsken är genomstekt.
Ta bort höljet på physalisen och blanda med rivna morötter. Eller morotsstavar om barnen föredrar det!
Skär den andra halvan av citronen i klyftor.
Vispa mjölken med potatisen, salta och peppra och och klicka ner lite smör.
Ät och må bra.

Receptet är hämtat från Linas Barnkasse.

Skriven av