Fisk med frasigt täcke

Fisk med frasigt täcke Foto:©Emma-KarinTrygg Vincic

Min dotters absoluta favoriträtt ända sedan förskoletiden. Så mitt mål är att göra den bättre än bamba (skolbespisningen).

Ingredienser

4 port

500-600 färsk eller fryst fisk. Ex. torskrygg eller laxfilé
salt
1 pressad citron
50-75 g smör
1 pressad vitlöksklyfta
2 dl ströbröd
1 dl finhackad persilja
1 dl riven ost
potatis
gröna ärtor

Gör så här

Tina ev. frusen fisk. Sätt ugnen på 175 grader.

Lägg fisken i en ugnssäker form. Salta och droppa över pressad citron. Täck formen med aluminiumfolie och ugnskoka fisken i ca 15 minuter. Medan fisken står i ugnen skalar du och kokar potatisen.

Dags att fixa täcket. Smält smöret, blanda med pressad vitlök, ströbröd, persilja och ost.

Ta ut fisken och för ihop fiskbitarna till en bred sträng över fatet. Fördela brödblandningen jämt över fisken. Salta och peppra och skjuss in i ugnen igen till fisken har fått fin färg. Det tar ca 15 minuter.

Koka snabbt upp ärtorna.

Smaklig spis!

Matbloggstoppen

Skriven av