Fiskfilé med dragon

Fiskfilé med dragon

Hemma hos oss gillar alla fisk. Och smör. Och citron. Den här såsen är mild, men med många smaker som passar fint till ris, potatis och/eller en sallad med t.ex. sockerärtor och majs (vilket inte alla gillar).


Ingredienser

500g vit fisk t.ex. torsk, alaska eller sej
50 g smör
2 dl vitt vin (alt. Vatten)
2 dl creme fraiche
1 dl grädde
1 citron
2 msk dragon
1 fiskbuljongtärning
Ris/Potatis/Bulgur
Sallad
Sockerärtor
Majs

Gör så här
Sätt ugnen på 225 grader
Smöra en form och lägg i fisken
Smält resten av smöret i en kastrull och tillsätt vinet/vattnet
Pressa i citronen, smula ned buljongtärningen och dragonen och koka allt tillsammans med grädden under omrörning i cirka 10 minuter på svag värme
Häll såsen över fisken och grädda i mitten av ugnen i cirka 20 minuter.
Lägg citronskivor på och servera med ris eller potatis och en sallad

Skriven av