Fiskgryta med citron och ingefära

Fiskgryta Foto ©KarinWåhlberg
Ingredienser
500 gr färsk vit fisk, t.ex. kolja
1 burk kokosmjölk
Saften från en halv citron
En halv purjolök
En halv ask coctailtomater
1-2 tsk torkad ingefära
Garam masala, gurkmeja, salt, svartpeppar
Jasminris

Gör så här
1. Koka jasminriset.
2. Skär fisken i kuber, tomaterna i halvor och purjolöken i strimlor.
Bryn purjolöken lite hastigt i rapsolja, häll på ingefära, och bara lite garam masala och gurkmeja (bara för färgens skull).
3. Häll på kokosmjölk och pressad citron, koka 5 minuter på svag värme.
4. Lägg i fiskbitarna och tomathalvorna, koka ytterligare några minuter tills fisken är klar. Smaka av med salt och peppar.

Serveras med grönsallad. Om man tycker om starka smaker kan man ha i mer ingefära och citron, men inte alla barn gillar det…

Skriven av