Fiskgryta med ris

Fiskgryta med ris

Ingredienser:
600 g torskfilé
1 gul lök
1 röd paprika
12 färska champinjoner
smör/margarin
1 fiskbuljongtärning
1 burk krossade tomater
1 burk crème fraiche
salt & peppar
ris

små tomater
eventuellt hackad purjolök
Gör så här:
Skär fisken i lagom stora bitar. Skala och hacka löken. Skär paprikan i tärningar. Skiva champinjonerna. Sätt på riset. Bryn lök, paprika och svamp i lite matfett i en stor gryta eller kastrull. Tillsätt buljongtärningen, krossade tomater och crème fraiche. Låt koka i 10 minuter. Lägg i fisken och låt sjuda i 2-3 minuter. Smaka av med salt och peppar.
Servera med ris, små tomater och eventuellt hackad purjolök att strö över.

(inspiration från boken GI för hela familjen av Ulrika Davidsson )

Skriven av