Fisksoppa

Fisksoppa Foto: ©JohannaHellman
Ingredienser:

400 g fiskfilé t.ex. torsk
1 röd paprika
1 purjolök
1 aubergine
smör
1 msk curry
1/2-1 krm cayennepeppar
2 msk tomatpuré
2 fiskbuljongtärningar
8-10 dl vatten
2 dl crèmefraiche
ev salt
bröd t ex formfranska
smör
vitlök

Gör så här:
Skala auberginen, skär grönsakerna i bitar. Fräs dem några minuter i en gryta på svag värme tillsammans med kryddorna. Lägg i buljongtärningarna, vattnet och tomatpurén.
Låt soppan koka i ca 5 minuter.
Skär fisken i bitar och låt den sjuda i 3-4 minuter. Smaka av med salt och rör i crèmefraiche.
Servera med vitlöksbröd. Vill man göra soppan lite festligare kan man även lägga i lite räkor.
Om barnen tycker att soppan är för stark kan man bara lägga i en extra klick cremefraiche.
Man kan även servera lite överblivet ris, pasta el potatis till.

receptet kommer ursprungligen från arla.se

Skriven av