Fläskfärsbiffar med avokado och tomatsallad

Fläskfärsbiff med tomat och avocado

En variant på de ständigt återkommande färsbiffarna! Här använder jag ren fläskfärs som omväxling. De vuxna åt bara salladen som tillbehör hemma hos oss.

Ingredienser:
600 g fläskfärs
1 ägg från frigående utehöns
1 gul lök
1dl grädde
3 avokado
Några tomater, gärna olika sorter
Smör att steka i
Olivolja
Balsamvinäger
Ruccola
Pasta till de som vill

Gör så här:

  • Hacka löken riktigt fint, blanda med ägget och grädden, tillsätt därefter färsen. Salta och peppra generöst.
  • Forma ganska små och platta biffar. Om man trycker till dem i mitten så att de blir lite skålformade så blir de inte så runda när de stekt färdigt.
  • Stek biffarna i smör och koka under tiden pastan.
  • Salladen tycker jag om att göra lite ”slarvig”. Dela avokadon och gröp ur bitar med en sked, dela tomaterna i oregelbundna bitar och smaksätt direkt ner i salladsskålen med en god olivolja, flingsalt och lite balsamvvinäger.
  • Servera hela härligheten med nysköljd ruccola..

 

Skriven av

Matlagningsälskande trebarnsfar. Älskar långkok och ser utmaning i matlagning med begränsningar: Just nu kör vi Meatless Mondays och LCHF.

Inga kommentarer to “Fläskfärsbiffar med avokado och tomatsallad”

  1. […] Fläskfärsbiffar med avokado och tomatsallad […]