Fläskkarré med tomatsalsa

flaskkarre

Ingredienser
1 kg potatis
1 msk olivolja
1 tsk salt

1 finhackad rödlök
4 msk olivolja
2 msk vitvinsvinäger
1 msk honung
0,5 tsk salt
0,5 tsk grovmalen svartpeppar

4 skivor fläskkarré

3-4 st tärnade tomater
(koriander)

Gör så här
Sätt på ugnen på 225 grader. Klyfta potatisen i ganska stora klyftor och lägg på en ugnsplåt täckt med bakplåtspapper. Häll över olja och salt och rör runt lite. Rosta i mitten av ugnen i ca 25 minuter.

Blanda lök, olja, vinäger, honung, salt och peppar till en marinad i en stor bunke. Tärna tomaterna. Häll av hälften i en salladsskål och blanda med de tärnade tomaterna. Klipp eventuellt koriander över (behövs inte).

Lägg köttet i den marinad som är kvar i bunken. Stek karrén 2-4 minuter per sida beroende på tjocklek.

Skriven av