Fransk omelett

20140219_171343
Fransk omelett
2 port
Ingredienser
4 ägg
2 krm salt
4 msk vatten eller grädde
1-1½ msk smör
Fyllning:
½ pkt bacon
½ tomat
¼ paprika
Gör så här
1. Vispa ihop ägg, salt och vätska med en gaffel, bara så det blir väl blandat.
2. Tärna och stek bacon. Lägg baconet på hushållspapper.
3. Skär tomat och paprika i små bitar.
4. Fräs fettet i en stekpanna och häll på omelettsmeten. Stick i smeten på några ställen så att lös smet kan rinna ner och stelna. Omeletten är färdig när den stadgat sig men fortfarande är lite krämig.
5. Lägg över omeletten på en tallrik och fördela fyllningen.

Recept på omelett från Vår kokbok, fyllning Maja J

Skriven av

Jag bor i Sollentuna med min sexåriga dotter Maja. Att blogga och läsa andras recept har inneburit en nytändning i köket för mig. Det har blivit mycket roligare att laga mat sedan jag fått inspiration och nya idéer från andra föräldrar med hungriga barn och för lite tid. Eftersom vi bara är två som äter och de flesta recept är för fyra personer blir det alltid rester. Det som inte blir till matlådor sparas i burkar. Efter några dagar kan kylen erbjuda en liten buffe där vi kan välja det man är sugen på och dessutom få middagen klar snabbt.