Fyllda pastarullar i ugnen

Fyllda pastarullar i ugnen

Ingredienser
1 paket färska lasagneplattor (delas i 5 cm breda remsor)
300 g sojafärs (eller köttfärs)
1 burk krossade tomater (gärna med smak)
ev. 2 msk tomatpuré
1 hackad gul lök
2 pressade vitlöksklyftor
2 dl riven ost
salt & svartpeppar (gärna nymald)

ruccolasallad
småtomater
crème fraiche
sweet chilisås

 
Gör så här:
Sätt ugnen på 200-225 grader. Smörj en gratängform. Gör färssåsen – bryn färsen, i med löken, i med tomaterna, salta & peppra. Lägg en liten klick färssås på varje lasagneremsa. Rulla ihop. Lägg tätt. Bred över sås om blivit över. Lägg riven ost överst. In i ugnen ca 20-25 minuter, tills det puttrar/fått fin färg.
Servera med ruccolasallad, småtomater och andra färska grönsaker man gillar. Vi gjorde en sås på crème fraiche, sweet chilisås, salt & peppar. Det var supergott till både pastan & salladen.

Skriven av