Grillad kyckling med potatis

Grillad kyckling Foto ©LisaCarpevi

Den här rätten är perfekt att ta till de där dagarna då livet går hundrantnittio från lämningen på skola och förskola. Då svänger jag förbi affären på väg till hämtning och plockar ihop det som behövs för att snabbt få middagen på bordet:

Ingredienser:
1 färdiggrillad kyckling
(Kan kompletteras med några färdiggrillade kycklinggklubbor om det är vad barnen helst äter)
En påse potatis
Olja
Salt
1 burk smaksatt crème fraiche (Vi tycker det passar med lätt crème fraiche med tomat och basilika från Arla)
1 påse ruccola
1 apelsin
1 burk tärnad fetaost

Gör så här:
Sätt ugnen på 225 grader
Tvätta potatisarna, dela dem om det behövs och lägg i en ugnsform. Häll på rikligt med olja och salta.
Stek mitt i ugnen i ca 25 minuter.
Skölj ruccolan, skala och dela apelsinen blanda till sallad med fetaosten.
Dela kycklingen och lägg på ett fat.
Servera med potatis och sås.

 

Skriven av