Grillade kycklingklubbor och tzatziki

kycklingklubba och Tzatziki

Ingredienser:

  • 4 kycklingklubbor (eller 2-3 kycklingben per person)
  • turkisk yoghurt eller matlagningsyoghurt
  • gurka
  • vitlök
  • olivolja
  • soja
  • kryddor t.ex. rosmarin och dragon
  • ris el. klyftpotatis

Gör så här:

Blanda ihop en marinad med lika delar olivolja och soja och krydda den med rosmarin och dragon. Pensla kycklingbenen/klubborna med marinaden och sätt in i ugnen på 200 grader. Ta ut och vänd på kycklingbenen och pensla dem igen efter en stund. De är färdiga när köttet lätt lossnar från benen. Riv gurka och låt rinna av en stund eller krama ur så mycket vätska du kan. Blanda gurkan med yoghurten (går bra att använda vanlig yoghurt med men låt då den rinna av i ett melitta-filter ett par timmar innan). Pressa i en vitlök och tillsätt lite olivolja, salt och peppar. Servera kycklingen med tzatzikin och gärna klyftpotatis. Vi fick ta ris för jag hade glömt köpa potatis…

 

 

Skriven av

Hemma hos oss är vi tre personer; två heltidsarbetande vuxna och en 4-åring som har fullt upp på en Ur&Skur förskola hela dagarna. Jag tycker egentligen att det är roligt att laga mat men svårt att få tiden att räcka till. Framför allt till att hinna planera så att man har rätt saker hemma till det man vill laga och ha fantasi nog för att variera sig utanför standard-repertoaren. Vardagsmenyns intåg i vårt kök blev ett rejält lyft, vi har nu både en roligare meny och roligare i köket.

Inga kommentarer to “Grillade kycklingklubbor och tzatziki”

  1. […] Grillade kycklingklubbor och tzatziki […]