Hamburgare

Det finns nog lika många recept på hamburgare som det finns matlagare och hamburgstalibanerna använder absolut inte ägg, men jag tycker det ger en ”mjukare” konsistens som passar vår familj bättre. Tillbehör varieras efter tycke och smak och vad som finns hemma för stunden.

Ingredienser:
500 g köttfärs
barbecuesås (jag har använt Sweet Baby Rays)
1-2 ägg
hamburgerbröd (kan bakas själva, men då får ni googla receptet, jag föredrar bröden från Max)
isbergssallad
tomat
lök
saltgurka
hamburgerdressing (färdigköpt, men gör egen om du vill)
ketchup

Gör så här:
Blanda köttfärs, ägg och barbecusesås, krydda med salt och peppar och forma till hamburgare.
(Provsmaka genom att steka en liten klick i pannan.). Stek hamburgarna i stekpannan.

Skiva tomat, skölj salladsblad, skär upp saltgurka och skiva löken.

Jag steker lök med smör och när löken mjuknat tillsätter jag socker och salt, men vi servera också med råa lökringar.

Rosta bröden lätt i ugnen.

Ställ fram allt på bordet och låt alla montera sina egna hamburgare.

Skriven av

Jag bor tillsammans med Mats och vår sjuårige son Johan i Sollentuna. Sonen är tyvärr väldigt kräsen med maten och äter i princip inte helt kött, ingen fisk och bara ett fåtal grönsaker. Det som återstår är pannkakor, korv, köttfärs och bacon. Trots det försöker vi laga varierad mat, men förädlad köttfärs i alla dess former kan bli lite tjatigt i längden. Innan vi fick barn var jag övertygad om att vi inte skulle anpassa någon mat till Johan, men nu så här i efterhand så har jag insett att det nästan är ett måste för att han alls ska äta maten vi lagar. Jag har alltid varit intresserad av matlagning, men mer åt vardagsmathållet än festmat. Kombinationen fläsk, potatis och lingon är oslagbar så mina favoriträtter är nog raggmunk och kroppkakor. Det är sött och salt när det är som bäst och passar mig mycket bättre än hummer och hemslungade bearnaiser.