Hel kyckling med citron, vitlök och dragon

Ingredienser

En hel kyckling
En citron
Dragon, torkad eller färsk
2-3 vitlöksklyftor
Salt, peppar
Olivolja
Ris
Gurka, Morötter och paprika i stavar.
Små coctailtomater och sockerärtor.

Gör så här
Sätt ugnen på 175 grader
Klyv kycklingen på längden.
Salta och peppra på insidan och strö i dragon. Rätt frikostigt.
Klyv citronen på längden och skär sen skåror i skalsidan. Lite som hasselbackspotatis.
Lägg båda citronhalvorna med ”fruktsidan” ner i ett ugnsfast fat.
Lägg över en kycklinghalva över varje citronhalva.
Massera sen in olivolja i kycklingskinnet och salta och peppra.
Avsluta med att ta ett par vitlöksklyftor och tryck till dem med bredsidan på kniven så att de krossas. Ni behöver inte skalla dem.
Tryck in lite emellan kycklinghalvorna på lämpligt ställe.
In i ugnen!
Efter drygt 50 minuter tar du ytterligare lite dragon men denna gång strösslar du dragonen på skinnsidan av kycklingen.
Efter ytterligare en kvart skall du ha en gyllenbrunkyckling som doftar underbart.
Pröva dra i vingen som ska lossna om den är färdig. Stycka i bitar och servera med ris och goda grönsaker.
Såsen på fatet fungerar utmärkt som skysås eller som bas om du vill göra en redd sås.

Receptet har jag fått från Familjen Hedve

Skriven av

Inga kommentarer to “Hel kyckling med citron, vitlök och dragon”

  1. […] Hel kyckling med citron, vitlök och dragon […]