Helens spenatkyckling med couscous

spenatkyckling

 

  • 4 kycklingfiléer (el. kycklinglårfilé)
  • 2 påsar färsk bladspenat (kan eg. inte bli för mycket)
  • 1-2 klyftor vitlök
  • 3-4 msk tomatpuré
  • olivolja
  • salt och peppar
  • couscous

Skär kycklingen i mindre bitar. Kycklinglårfilé fungerar utmärkt om man föredrar det (kan t.o.m. vara lite mindre risk att det blir torrt). Hetta upp lite olivolja i en större stekpanna eller stekgryta. Börja med att pressa vitlöken och bryn den lätt innan du fortsätter med att bryna kycklingbitarna. Tillsätt tomatpuré och rör om så allt får en fin röd färg (ta gärna mer tomatpuré om du vill). Lägg i spenatbladen (får göras i omgångar om det blir för fullt i stekpannan) och sätt på ett lock. Rör om då och då och låt puttra ihop tills kycklingen är klar. Serverat med couscous (eller kanske bandspaghetti) får man en fin gul, grön och röd tallrik. Lägg till grönsaker ni gillar.

Skriven av

Hemma hos oss är vi tre personer; två heltidsarbetande vuxna och en 4-åring som har fullt upp på en Ur&Skur förskola hela dagarna. Jag tycker egentligen att det är roligt att laga mat men svårt att få tiden att räcka till. Framför allt till att hinna planera så att man har rätt saker hemma till det man vill laga och ha fantasi nog för att variera sig utanför standard-repertoaren. Vardagsmenyns intåg i vårt kök blev ett rejält lyft, vi har nu både en roligare meny och roligare i köket.