Het räkpasta

Het räkpasta Foto ©AnnaJensen

Ingredienser

500-1000 g räkor (70/90) beroende på skaldjursaptit
spaghetti
1 röd chili
3-4 vitlöksklyftor
2 röda paprikor (gärna ekologiska)
rivet skal av 1/2-1 citron (gärna ekologisk)
salt och peppar
olivolja
1 förpackning rucolasallad
2 dl nyriven parmesanost

Gör så här

1. Strimla chilin, finhacka vitlöken och tärna paprikan.
2. Riv citronen och skala räkorna.
3. Grovstrimla rucolan och riv parmesan.
4. Koka pastan med en skvätt olivolja. Spara sedan ca 2 dl av pastaspadet
5. Fräs chili, vitlök och paprika i olivolja på ganska låg värme i 4-5 min.
6. Salta och peppra lätt.
7. Blanda chiliröran med den avrunna, kokta spaghettin samt vänd ner räkorna, citronskalet och rucolan. Spara lite sallad att lägga i botten på tallriken.
8. Häll i 1 dl av kokspadet från pastan och rör om. Häll på ytterligare spad om så önskas.
9. Servera med parmesanost.

Ursprungsreceptet kommer från boken ”Kärlek, oliver och timjan”.

Skriven av