Hulkensoppa med äppelpannkaka

Ingredienser

Hulkensoppa
Ca 500G Djupfryst hackad Grönkål
1 L Vatten
2 Grönsaksbuljong tärningar
2 Msk Vetemjöl
1 1/2 Msk Smör
1 Msk Färsk Timjan
Ev Salt samt Svart Peppar
Ägg

Äppelpannkaka
3 Ägg
3 Dl Vetemjöl
6 Dl Mjölk
1/2 Tsk Salt
2 Msk Smör
2 Äpplen
1 Msk Socker
1 tsk Kanel

Gör så här

Hulkensoppa
Koka 9 dl vatten tillsammans med buljongtärningarna.
Lägg i den frysta grönkålen och låt dem tina med buljongen.
Rör ut mjölet med resterande vatten till en slät redning.
Häll redningen i soppan och låt koka cirka 4 minuter.
Tillsätt smöret och ev lite salt,peppar och ner klippt timjan. (spara lite till dekoration)
Servera med hårdkokta ägghalvor.
Klart!

Äppelpannkakor
Sätt ugnen på 225 grader.
Vispa ägg, mjöl och hälften av mjölken i en skål.
Häll i resten av mjölken och saltet.
Vila i tio minuter.
Skala och skär äpplena i tunna klyftor.
Blanda äppelklyftorna med sockret och kanelen.
Smält smöret i en långpanna i ugnen.
Häll i pannkakssmeten, lägg på äpplena.
In i ugnen till pannkakan fått fin färg cirka 25 minuter.
Servera med favoritsylten.

Skriven av

1 kommentar to “Hulkensoppa med äppelpannkaka”

  1. […] Hulkensoppa med äppelpannkaka […]

  2. Ann Sandstrom skriver:

    Hulkensoppa och pannkaka tillagade!
    Jag hade bara ett ägg hemma så jag gjorde en tredjedels sats och gräddad i en pajdegsform. Blev jättegott och faktum är att 6-åringen åt upp hela satsen själv, jag fick bara smakbit. Jag däremot fick äta hulkensoppa för den ratades helt. Tyvärr säger jag, för den var jättegod den också!