8st
Ingredienser
8 st tunnbrödsskivor ca 20x15cm
250 g mozzarella
4 st tomater
1 st basilika i kruka
25g pinjenötter
2 msk olivolja
4 krm salt
4 msk olivolja till stekning
Gör så här:
1. Tärna mozzarellaosten i ½ cm stora kuber.
2. Dela tomaterna längs ”midjan”. Gröp ur kärnorna med en liten sked. Tärna tomaterna.
3. Grovhacka basilikan. Rosta pinjenötterna lätt i torr stekpanna under omrörning.
4. Blanda mozzarella, tomater, basilika, pinjenötter, hälften av olivoljan och salt i en bunke.
5. Fördela och rulla in fyllningen i tunnbröden.
6. Hetta upp resterande olivolja i en stekpanna. Stek fyra tunnbröd åt gången någon minut på var sida. Låt rullarna svalna. Rulla in dem i folie eller smörgåspapper.
Recept hämtat från Allt om Mat