Italiensk tunnbrödsrulle

20140214_182615

8st

Ingredienser
8 st tunnbrödsskivor ca 20x15cm
250 g mozzarella
4 st tomater
1 st basilika i kruka
25g pinjenötter
2 msk olivolja
4 krm salt
4 msk olivolja till stekning

Gör så här:
1. Tärna mozzarellaosten i ½ cm stora kuber.
2. Dela tomaterna längs ”midjan”. Gröp ur kärnorna med en liten sked. Tärna tomaterna.
3. Grovhacka basilikan. Rosta pinjenötterna lätt i torr stekpanna under omrörning.
4. Blanda mozzarella, tomater, basilika, pinjenötter, hälften av olivoljan och salt i en bunke.
5. Fördela och rulla in fyllningen i tunnbröden.
6. Hetta upp resterande olivolja i en stekpanna. Stek fyra tunnbröd åt gången någon minut på var sida. Låt rullarna svalna. Rulla in dem i folie eller smörgåspapper.

Recept hämtat från Allt om Mat

Skriven av

Jag bor i Sollentuna med min sexåriga dotter Maja. Att blogga och läsa andras recept har inneburit en nytändning i köket för mig. Det har blivit mycket roligare att laga mat sedan jag fått inspiration och nya idéer från andra föräldrar med hungriga barn och för lite tid. Eftersom vi bara är två som äter och de flesta recept är för fyra personer blir det alltid rester. Det som inte blir till matlådor sparas i burkar. Efter några dagar kan kylen erbjuda en liten buffe där vi kan välja det man är sugen på och dessutom få middagen klar snabbt.