Kapris och citronstekt fisk med tomater

Kaprisfisk©AnjaSundgren

Fisk tycker jag är det svåraste att göra bra, god vardagsmat som alla i familjen tycker om. Jag kämpar på varje vecka och testar ständigt nya smakkombinationer. Jag har skrivit det här förut men hemligheten hemma hos oss är att försöka servera fisk tillsammans med pasta för då blir alla mätta även om det inte är en fiskfavorit. Detta recept kommer ursprungligen från tidningen Laga Lätt men är omgjort en del för att bli enklare att laga samt att jag har bytt ut potatisen mot pasta istället.  

Ingredienser

500 g vit fisk
1 citron (finrivet skal + ½ dl saft)
½ dl kapris
1 ask körsbärstomater
Squash
lite socker, salt och svartpeppar
Persilja

Pasta

Gör så här

  1. Skär fisken i 8 bitar och lägg i en ugnsform. Blanda citronskal med hackad kapris och 2 msk olivolja och häll över fisken. Sätt in i ugnen på 150°C i ca 15-20 min – beroende på tjocklek (kolla gärna med termometer, fisken är klar vid 52°C)
    Om du har bråttom kan du höja ugnstemperaturen till 200°C så förkortas tiden men du kommer att få en något torrare fisk.
  2. Dela tomater och squash och fräs i stekpanna runt om. Strö över ca 1 tsk socker och lite salt och peppar. Häll på citronsaften och den hackade persiljan.
  3. Servera fisken med pasta och grönsakerna.

Recept från Laga lätt 1/2011 (något modifierat)

Skriven av