Klippbok

Det skrivs om oss i press, bloggar och på twitter.

23/9 2012
Madeleine Gripsten på Trelleborgs Allehanda skriver:
BLOGG TIPSAR OM MAT.
Lisa Carpevi spenderade sina barndomssomrar i Beddinge och har tillsammans med två andra familjer startat matbloggen Vardagsmenyn.
Varför startade ni bloggen Vardagsmenyn?
– Vi började blogga redan i mars 2011. En kompis till mig frågade på Facebook om någon vill vara med och dela bördan och hjälpas åt att komma på vad man ska laga för mat i veckorna. Från början var vi tre familjer som började med att dela med oss av recept och handlingslista. Sedan la vi ut en ny förfrågan för att vi ville bli fler. Nu är vi femton stycken, och fler har anmält sitt intresse om att få vara med. Vi köpte en egen domän och fick hjälp med att bygga en egen hemsida. Vissa hittar på recepten och andra lånar. Då anger vi alltid källan.

Vem riktar ni er till?
– Vi gör detta för och av barnfamiljer.

Vad har ni fått för respons?
– Flera företag har hört av sig om ett eventuellt framtida samarbete. Tidningen Vi Föräldrar ska skriva om oss under hösten, och flera matbloggare har länkat till oss.

Vilken är ditt bästa tips på middagsmat för en stressad barnfamilj en vardagskväll?
– Fåraherdens paj lagade vi igår. Man kan göra det på överbliven köttfärssås och lägger potatismos över. Sedan in i ugnen i fem minuter på hög värme.

Hur vill ni fortsätta utveckla bloggen?
– Vi gör inte detta för att tjäna pengar, utan för vår egen och våra barns skull. Jag vill att familjen ska äta bättre och att mina barn ska våga prova nya saker. Om intresset finns så kanske vi ger ut en kokbok så småningom.
2/9 2012
Bloggen Matgeek ger oss länkkärlek: Vardagsmenyn är ett spännande initiativ som jag fick tips om i veckan. Femton familjer som hjälps åt att göra vardagsmaten lite roligare genom att man får ansvar för en vecka och då publicerar recept på fyra middagar. Supersmart sätt att dela med sig av kunskapen och dela på jobbet. För oss andra är det ännu smartare eftersom vi kan åka med gratis och kolla alla deras recept. Tacka dem ordentligt om ni använder något recept!
Bloggen Elsas skafferi tipsar också om oss: Ett så fantastiskt initiativ vill vi att fler ska få ta del av!
30/8 2012
Claes Hessel, VD för Coop Online e-postar: Snyggt!!
28/8 2012
@matideer skriver: Härlig idé. Vi har något liknande hos oss.
24/8 2012
@HusmorsanAnette skriver: #ffse till @vardagsmenyn för en smart idé.
24/8 2012
@HusmorsanAnette skriver: @Vardagsmenyn Var skoj att ni nu kommer ut ur garderoben ;) skall genast följa!