Kolja i vit sås

Kolja med vit sås  Foto: © LisaCarpevi

1 kg potatis
2 msk smör
2 msk vetemjöl
2 dl mjölk
1 dl vatten
1 dl crème fraiche
1 tärning fiskbuljong
1 krm vitpeppar
600 g koljafilé
salt
1/2 kruka persilja
(2 hårdkokta ägg)

200 g morötter
300 g gröna ärtor

Skala och koka potatisen.
Smält smör i en stekpanna med höga kanter. Tillsätt mjöl, mjölk (lite i taget) vatten, crème fraîche, buljong och peppar. Koka upp.
Salta fisken lätt och lägg ner den i såsen. Sänk värmen och sjud i 6-8 minuter. Vänd fisken efter halva tiden. Späd med lite mjölk om såsen upplevs tjock.

Skala och slants morötterna. Koka dem om det gillas av familjen, låt eventuellt även ärtorna vara med i vattnet en stund. Eller testa att servera dem frysta!
Finhacka persilja och stö över. Hacka äggen och strö över även dem om de är populära runt middagsbordet.

Skriven av