Korvslantar i het tomatsås

Ingredienser

4 portioner (35 min)

1 kg potatis
2 msk olivolja
1 tsk salt
1 msk olivolja
1 strimlad gula lökar
2 finhackade vitlöksklyftor
0,5 urkärnad finhackad röd chili
1 msk tomatpuré
400 g krossade tomater
1 dl vatten
1 tsk honung
0,5 tsk svartpeppar
0,5 tsk salt
400 g skivad chorizo eller annan korv
2 msk hackad bladpersilja
Bröd

Gör så här:

Sätt ugnen på 225°.

Lägg potatis, olivolja och salt på en plåt och låt stå i ugnen 25 minuter.

Värm upp olivolja i en kastrull. Stek lök, vitlök, chili och tomatpuré 2-3 minuter.

Tillsätt krossade tomater, vatten och honung. Salta och peppra. Koka upp och lägg i korven. Låt koka cirka 10 minuter.

Servera med persilja och klyftpotatis.

Tips! Servera med en klick yoghurt eller crème fraiche och ett gott bröd. Var försiktig med chilin till barnen, korven är kryddig i sig.

Receptet är hämtat från Coop matkasse.

Skriven av

Jag bor i Sollentuna med min sexåriga dotter Maja. Att blogga och läsa andras recept har inneburit en nytändning i köket för mig. Det har blivit mycket roligare att laga mat sedan jag fått inspiration och nya idéer från andra föräldrar med hungriga barn och för lite tid. Eftersom vi bara är två som äter och de flesta recept är för fyra personer blir det alltid rester. Det som inte blir till matlådor sparas i burkar. Efter några dagar kan kylen erbjuda en liten buffe där vi kan välja det man är sugen på och dessutom få middagen klar snabbt.