Ingredienser
4 portioner (35 min)
1 kg potatis
2 msk olivolja
1 tsk salt
1 msk olivolja
1 strimlad gula lökar
2 finhackade vitlöksklyftor
0,5 urkärnad finhackad röd chili
1 msk tomatpuré
400 g krossade tomater
1 dl vatten
1 tsk honung
0,5 tsk svartpeppar
0,5 tsk salt
400 g skivad chorizo eller annan korv
2 msk hackad bladpersilja
Bröd
Gör så här:
Sätt ugnen på 225°.
Lägg potatis, olivolja och salt på en plåt och låt stå i ugnen 25 minuter.
Värm upp olivolja i en kastrull. Stek lök, vitlök, chili och tomatpuré 2-3 minuter.
Tillsätt krossade tomater, vatten och honung. Salta och peppra. Koka upp och lägg i korven. Låt koka cirka 10 minuter.
Servera med persilja och klyftpotatis.
Tips! Servera med en klick yoghurt eller crème fraiche och ett gott bröd. Var försiktig med chilin till barnen, korven är kryddig i sig.
Receptet är hämtat från Coop matkasse.