Köttbullar med potatismos

kottbullar

Ingredienser:

Köttbullar

  • 500 g köttfärs
  • 0,5 dl ströbröd
  • 1 dl mjölk
  • 1 ägg
  • salt och peppar

Potatismos:

  • ca 10 potatisar av mjölig sort
  • 2 dl mjölk
  • 1 klick smör
  • salt och peppar

Gör så här:

Köttbullar:

  1. Blanda ströbröd, mjölk, salt och peppar och låt svälla några minuter
  2. Tillsätt ägg och köttfärs
  3. Rör om
  4. Forma till bollar
  5. Stek i stekpanna

Potatismos:

  1. Skala potatis och koka
  2. Vispa eller stör potatisen tillsammans med mjölk och smör

Servera med blandad sallad, lingonsylt och ketchup (valfritt vilket)

Skriven av

Jag bor tillsammans med Mats och vår sjuårige son Johan i Sollentuna. Sonen är tyvärr väldigt kräsen med maten och äter i princip inte helt kött, ingen fisk och bara ett fåtal grönsaker. Det som återstår är pannkakor, korv, köttfärs och bacon. Trots det försöker vi laga varierad mat, men förädlad köttfärs i alla dess former kan bli lite tjatigt i längden. Innan vi fick barn var jag övertygad om att vi inte skulle anpassa någon mat till Johan, men nu så här i efterhand så har jag insett att det nästan är ett måste för att han alls ska äta maten vi lagar. Jag har alltid varit intresserad av matlagning, men mer åt vardagsmathållet än festmat. Kombinationen fläsk, potatis och lingon är oslagbar så mina favoriträtter är nog raggmunk och kroppkakor. Det är sött och salt när det är som bäst och passar mig mycket bättre än hummer och hemslungade bearnaiser.