Kyckling med bacon och penne

Ingredienser
500 g kycklingfilé
2 gula lökar
2 vitlöksklyftor
100 g champinjoner
1 förp bacon (à 140 g)
4 port pasta penne
1 msk olja
1 förp krossade tomater (à 400 g)
1/2 tsk torkad oregano
2 dl crème fraiche
Tomat
Gurka

Gör så här
Strimla kycklingfiléerna, skala och skiva lök och vitlök, skiva champinjonerna.
Stek baconet och låt det rinna av på hushållspapper. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen.
Fräs kyckling, lök, vitlök och champinjoner i olja utan att det får färg. Krydda med salt och peppar. Tillsätt krossade tomater och oregano. Låt puttra ca 10 minuter. Rör ner crème fraiche. Smaka av med salt och peppar. Låt sjuda ytterligare i ett par minuter.
Strö över bacon och servera med penne, tomat och gurkstavar.

Receptet är hämtat från ICA

Skriven av

Jag bor i Sollentuna med min sexåriga dotter Maja. Att blogga och läsa andras recept har inneburit en nytändning i köket för mig. Det har blivit mycket roligare att laga mat sedan jag fått inspiration och nya idéer från andra föräldrar med hungriga barn och för lite tid. Eftersom vi bara är två som äter och de flesta recept är för fyra personer blir det alltid rester. Det som inte blir till matlådor sparas i burkar. Efter några dagar kan kylen erbjuda en liten buffe där vi kan välja det man är sugen på och dessutom få middagen klar snabbt.

1 kommentar to “Kyckling med bacon och penne”

  1. […] Kyckling med bacon och penne 500 g kycklingfilé 2 gula lökar 2 vitlöksklyftor 100 g champinjoner 1 förp bacon (à 140 g) 4 […]

  2. Lisa Carpevi skriver:

    Enkelt, snabblagat och väldigt gott!