Kyckling med chèvre och honungsyoghurt

kyckling med honungsyoughurt

Ingredienser:

  • kycklingfiléer (ca. en per person)
  • olivolja
  • vitlök
  • körsbärstomater
  • en kruka färsk koriander
  • couscous
  • chèvre ost (en skiva per person)
  • honungsyoghurt (blanda själv eller köp färdig)

Gör så här:

Koka lämpligt antal portioner couscous enligt instruktionen på paketet. Blanda couscousen med klippt färsk koriander och körsbärstomater och lägg i en ugnsform. Bryn kycklingen i olivolja och vitlök och lägg ovanpå couscousblandningen i formen. På varje kycklingfilé lägg en skiva chèvre och sätt in i ugnen på 200-225°C tills kycklingen är genomstekt och osten fått fin färg. Ju mer man stekt kycklingen i pannan ju kortare tid behövs i ugnen. Servera med honungsyoghurt som sås.

Skriven av

Hemma hos oss är vi tre personer; två heltidsarbetande vuxna och en 4-åring som har fullt upp på en Ur&Skur förskola hela dagarna. Jag tycker egentligen att det är roligt att laga mat men svårt att få tiden att räcka till. Framför allt till att hinna planera så att man har rätt saker hemma till det man vill laga och ha fantasi nog för att variera sig utanför standard-repertoaren. Vardagsmenyns intåg i vårt kök blev ett rejält lyft, vi har nu både en roligare meny och roligare i köket.