Kycklingbiffar med ris och sweetchili-sås

Ingredienser:
Kycklingbiffar:
3 kycklingfileer
1 ägg
salt
peppar

Sås:
yoghurt
sweet and source chili sauce

spenat
tomat
ris

Gör så här:
Lägg kycklingfiléerna i en matberedare och mal med mixerknivarna. (Det går säkert lika bra med färdig kycklingfärs som kan köpas i butik, men det har jag aldrig provat.)
Tillsätt ägg och krydda med salt och peppar.
Forma till biffar och stek i pannan.
Färsen blir lösare än köttfärs så klicka ut smeten i pannan och vänta med att vända tills biffarna fått stekyta.

Blanda sweet chili-sås och yoghurt.

Servera med smörslungad bladspenat och tomater.

 

Skriven av

Jag bor tillsammans med Mats och vår sjuårige son Johan i Sollentuna. Sonen är tyvärr väldigt kräsen med maten och äter i princip inte helt kött, ingen fisk och bara ett fåtal grönsaker. Det som återstår är pannkakor, korv, köttfärs och bacon. Trots det försöker vi laga varierad mat, men förädlad köttfärs i alla dess former kan bli lite tjatigt i längden. Innan vi fick barn var jag övertygad om att vi inte skulle anpassa någon mat till Johan, men nu så här i efterhand så har jag insett att det nästan är ett måste för att han alls ska äta maten vi lagar. Jag har alltid varit intresserad av matlagning, men mer åt vardagsmathållet än festmat. Kombinationen fläsk, potatis och lingon är oslagbar så mina favoriträtter är nog raggmunk och kroppkakor. Det är sött och salt när det är som bäst och passar mig mycket bättre än hummer och hemslungade bearnaiser.