Kycklinggryta med gnocchi

Ingredienser:
2 st gula lökar
300 g champinjoner
600 g kycklinglårfilé
1 msk rapsolja
3 msk ajvar relish (mild eller stark, efter smak)
2 1/2 dl matlagningsgrädde
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
500 g färsk gnocchi
Morotsstavar
1 liten burk borlottibönor

Gör så här:
Skala löken och skär den i bitar. Dela champinjonerna och kycklinglårfiléerna i grytbitar.
Bryn kycklingen i olja, tillsätt lök, champinjoner och fräs i en vid, tjockbottnad kastrull i ca 3 min.
Tillsätt ajvar, grädde, salt och peppar. Låt sjuda i ca 5 min.
Lägg i gnocchin och låt allt sjuda i ytterligare 2 min. Smaka eventuellt av med mer salt och peppar.
Servera med morotsstavar och avsköljda borlottibönor.

Ursprungsreceptet är hämtat från Allt om Mat

Skriven av

2 kommentarer to “Kycklinggryta med gnocchi”

  1. […] Kycklinggryta med gnocchi 2 st gula lökar 300 g champinjoner 600 g kycklinglårfilé 1 msk rapsolja 3 msk ajvar relish (mild eller stark, efter smak) 2 1/2 dl matlagningsgrädde 1 tsk salt 1 krm svartpeppar 500 g färsk gnocchi Morotsstavar 1 liten burk borlottibönor […]

  2. Johanna Tibell-Gartz skriver:

    Det här var riktigt gott…
    Hade aldrig provat Ajvarkdvf innan.
    Tog den milda smaken för säkerhetsskull.

    • Anna Jensen skriver:

      Så roligt att ni gillade den! Vi kör också med den milda ajvar-varianten, den passar hela familjen. Mild, men ändå mustig smak.