Kycklinggryta med ris

Ingredienser

4 portioner (30 min)

4 dl ris
1 msk olivolja
1 msk smör
500 g kycklingfilé
0,5 tsk salt
0,5 tsk svartpeppar
2 dl vatten
1 grönsaksbuljongtärning
0,5 msk soja
2 msk sweet chilisås
0,5 strimlad purjolök
2 dl crème fraiche

Gör så här:

Koka riset enligt anvisningen på förpackningen. .

Hetta upp olja och smör i en stekpanna eller gryta. Bryn kycklingen runt om. Salta och peppra. Tillsätt vatten, buljongtärning, soja och sweet chilisås. Sänk värmen och småkoka under lock 15 minuter.

Tillsätt purjolök och crème fraiche. Koka ytterligare 5 minuter.

Tips: Släng ner lite tärnad frukt som mango eller ananas.

Receptet är hämtat från Coop matkasse.

Skriven av

Jag bor i Sollentuna med min sexåriga dotter Maja. Att blogga och läsa andras recept har inneburit en nytändning i köket för mig. Det har blivit mycket roligare att laga mat sedan jag fått inspiration och nya idéer från andra föräldrar med hungriga barn och för lite tid. Eftersom vi bara är två som äter och de flesta recept är för fyra personer blir det alltid rester. Det som inte blir till matlådor sparas i burkar. Efter några dagar kan kylen erbjuda en liten buffe där vi kan välja det man är sugen på och dessutom få middagen klar snabbt.