Lady och Lufsenpasta

LadyoLufsen pasta Foto ©KarinWåhlberg
Ingredienser
400 gr nötfärs
3 msk glutenfritt ströbröd
0,5 dl vatten
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 tetra krossade tomater (500 gr)
2-3 msk balsamvinäger
Färsk basilika
Salt, svartpeppar
Olivolja
Spagetti (glutenfri eller vanlig)

Gör så här
1. Koka spagettin.
2. Blanda ströbröd och vatten i en skål, låt svälla några minuter.
3. Blanda ner nötfärsen, lite salt och peppar.’
4. Finhacka lök och vitlök, fräs mjuka i olivolja.
5. Häll på krossade tomater och balsamvinäger, låt koka i 10 minuter. Smaka av med salt och peppar.
6. Rulla små eller stora köttbullar, lägg ner dem i tomatsåsen och låt dem koka på svag värme i såsen. Vänd dem försiktigt efter ett par minuter och koka tills frikadellerna är klara.
7. Vänd ner finstrimlad färsk basilika.

Servera med grönsallad. Om man vill göra en grekisk variant tar man lammfärs, timjan istället för basilika och strör över oliver och fetaost.

Skriven av