Lammfärsbiffar med kantareller

Lammfärsbiffar med kantareller Foto:©Julia Siwertz

Lammfärs är en av mina favoriter, men det går givetvis fint att använda kalv- nöt eller fläskfärs också. Efter den svamphöst som erbjöds förra året, har säkert många av er svamp kvar i frysen. Ta fram den, eller hoppa över svampen helt om den inte passar allas smak. Det är en ganska stor sats, så det är möjligt att det blir några till frysen eller frukostmackan också.

Ingredienser
800 g lammfärs
1 hackad gul lök
3 hackade vitlöksklyftor
2 ägg
2 dl hackad färsk persilja
2 msk olivolja
0,5 dl vatten
Salt och peppar
Smör till stekning
Kantareller (torkade eller frysta)

Att äta till: Sugarsnaps, pasta eller ris

Gör så här
Blanda alla ingredienser och forma till runda biffar.
Hetta upp lite smör i en stekpanna. Stek några biffarna åt gången, runt om, på medelstark värme tills de är genomstekta.
Alternativt kan ni steka dem så att de får en yta och låta alla bli färdiga samtidigt i ugnen cirka 15 minuter på 175 grader.

Skriven av