Lax i långpanna

Lax i långpanna Foto ©AnnaJensen

Ingredienser

500 g laxfilé (gärna KRAV-märkt)
8 st potatisar
6 st soltorkade tomater i olja
0,5 msk av tomatoljan, + 1 msk
1,5 tsk salt, 1 krm nymald svartpeppar
1 st vitlöksklyfta
1 dl grovriven lagrad ost
100 g rucolasallad

Gör så här

1. Sätt ugnen på 225°. Skölj och skär potatisen i bitar. Lägg den på ett stort ugnssäkert fat eller i en långpanna.
2. Häll över 1/2 msk olja och blanda runt. Stek mitt i ugnen ca 20 min.
3. Skär laxen i stora kuber. Ta ut potatis och lägg laxen på samma fat. Krydda med salt och peppar. Stek ytterligare ca 10 min.
3. Grovhacka tomaterna och blanda dem med 1 msk olja och riven vitlök.
4. Häll tomatoljan över lax och potatis. Strö över osten och lite av rucolasalladen. Servera resten till.

Ursprungsreceptet kommer från Allt om Mat.

Skriven av