Laxbiffar för små och stora

laxbiffar

  • 600g skinn och benfri laxfilé
  • ca 1 msk riven ingefära
  • ½ tsk salt
  • 3msk potatismjöl
  • 1ägg
  • 2msk rapsolja
  • saften av 1 lime
  • ½ dl japansk soja
  • 2msk socker (gärna råsocker)
  • 1-2 msk sesamfrön
  • ev. gräddfil

Skär laxen i små tärningar (ca 0,5cm). Jag brukar använda frysta portionsbitar av lax, för det är smidigt att kunna tina precis det antal man behöver. Blanda laxtärningarna med ingefära, salt, potatismjöl och ägg. Värm olja i en stekpanna och stek platta biffar av laxfärsen på medelstark värme tills de är genomstekta. Blanda till limesaft, soja, socker och sesamfrön till en sås (gräddfil kan vara ett alternativ för den som vill ha mycket milda smaker) Servera laxbiffarna med sås, ris och kokt broccoli eller sockerärtor. Receptet kommer från boken ”Smak Start! – Om småbarn, föräldrar och mat”

Skriven av

Hemma hos oss är vi tre personer; två heltidsarbetande vuxna och en 4-åring som har fullt upp på en Ur&Skur förskola hela dagarna. Jag tycker egentligen att det är roligt att laga mat men svårt att få tiden att räcka till. Framför allt till att hinna planera så att man har rätt saker hemma till det man vill laga och ha fantasi nog för att variera sig utanför standard-repertoaren. Vardagsmenyns intåg i vårt kök blev ett rejält lyft, vi har nu både en roligare meny och roligare i köket.