Laxburgare med fänkåls- och äppelslaw

Photo 2013-08-21 18 14 39

Ingredienser:
400 g laxfilé (gärna KRAV-märkt)
1 st ägg
1 tsk salt
1 tsk olja

1 st fänkålsstånd (ca 350 g)
0,5 tsk salt
2 st äpplen
2 msk crème fraiche
2 tsk äppelcidervinäger

8 st skivor rostat bröd
4 st salladsblad
4 msk chilisås eller sweet chilisås
3 msk persilja, hackad

Gör så här:
1) Ansa och finstrimla fänkålen fint. Blanda kål och salt och låt stå ca 10 min.
2) Kärna ur och tärna äpplena. Blanda crème fraiche och vinäger. Vänd ner kål och äppletärningar.
3) Mixa laxen i matberedare, Blanda i ägg och salt. Forma färsen till 4 burgare.
4) Stek burgarna i olja i en stekpanna ca 4 min på varje sida.
5) Servera burgarna mellan två skivor rostat bröd med sallad, chilisås och slaw. Strö över persilja.

Ursprungsreceptet kommer från Allt om Mat.

Skriven av