Laxgratäng, kan förberedas kvällen innan

Laxgratäng

Det här är en perfekt rätt att förbereda kvällen innan om man vet att nästa dag kommer att bli stressig. Sist vi gjorde denna kunde jag hämta alla från skola och dagis, lämna två killar på fotbollsträning, gå hem och gräva upp säsongens sista färskpotatis, sedan sätta på potatisen och stoppa in gratängen i ugnen för att därefter hämta killarna igen. När vi kom hem 25 minuter senare var middagen klar. Magiskt!

Ingredienser:
500g lax
2 paprikor (röd och orange)
½ zucchini
250 körsbärstomater
1 purjo
2 dl creme fraice
2 dl grädde
1 citron
Dijonsenap
Lite riven ost
Potatis

Gör så här:

  • Dela grönsakerna i ganska stora munsbitar och stek halvmjuka i lite olja.
  • Skär laxen i bitar om ca 3*3 cm och lägg i en smörad ugnsfast form. Häll de svalnade grönsakerna på laxen. Plasta in formen och ställ i kylen.
  • Blanda under tiden en sås på grädde, creme fraiche, en klick dijon, saften från en kvarts citron och lite salt och peppar. Plasta in skålen och ställ i kylen.
  • När det är dags att tillaga häller du såsen över lax och grönsaker och strösslar lite ost över.
  • Gratinera i ca 25 min i 200 C. Koka under tiden potatisen.

Skriven av

Matlagningsälskande trebarnsfar. Älskar långkok och ser utmaning i matlagning med begränsningar: Just nu kör vi Meatless Mondays och LCHF.

Inga kommentarer to “Laxgratäng, kan förberedas kvällen innan”

  1. […] Laxgratäng  (kan förberedas kvällen innan) […]